Tropical Architecture Series: M House

mh_240912_07-630x472

Description from the architects

Nestled in Bukit Timah, this home provides the ideal balance between the needs for family bonding as well as for personal space.

Despite housing numerous bedrooms, communal areas are spacious with a double-volume void in the living area seamlessly unifying the two levels as a whole. Open, yet private, the louvres on the upper floor allow the family to alter the degree of privacy. While the material choices of fare-faced concrete, terrazzo and teak lean towards a Classic Modernist style, simple architectural elements comprise the various volumes of the house and are aligned for effective cross-ventilation in a tropical climate. With an edgeless pool encircling the home’s concrete façade, the result is a Zen-inspired imagery of tranquility.mh_240912_01-940x705 mh_240912_02-940x705 mh_240912_03-940x705

Architecture: ONG&ONG

Photography © Derek Swalwell

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s