Haus W

Constructed out of prefabricated high insulation timber panels and energy-efficient glazing, the well crafted cuboid by Frankfurt-based Ian Shaw Architekten generates spectacular light throughout the interior fabric of the bathroom. Articulated as a classic modernist intervention; a box set into a traditional pitched roof atop a standard three-story house. The light within is ethereal, the washroom and stairwell exploits their south facing aspect through the use of extensive roof glazing. This creates a dramatic interplay of light and shadow. By contrast,the scheme’s large north facing window evenly illuminates throughout the day. As one enters the plan on the second floor, the depth, texture and colour of the oak floor and staircase amplifies the scene – heightened by the quality of light as one ascends. the structural clarity of the glass balustrades on the first level, juxtaposed by the white monochromatic tiling. The bespoke transparent screen provides a seamless interface between two vertical louver panels – acting as natural ventilation.

Image © Felix Krumbholz

 

Advertisements

One response to “Haus W

  1. Oh, this is totally right up my alley.. Of course, I would want, like a dark glass stained door on the toilet (my boyfriend doesn’t need to know EVERYTHING), but if I could live in a box made of glass to let all the light in and mirrors I would be so happy! 🙂 Great post 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s